Brezje – POT MIRU

Brezje – POT MIRU

Voden pohod s prevozom za zaključene skupine (do 16 oseb). Lokacija pobiranja potnikov se dogovori individualno.

3-urni vodeni pohod po Poti miru, s pričetkom pred baziliko Marije pomagaj na Brezjah. Pot je lahka in primerna za vse pohodnike.

Omenjena pot se začne ob Brezjanskem romarskem uradu, kjer nas oznake za brezjansko Pot miru usmerijo na ožjo cesto, ki ji v križiščih sledimo do bližnjega pokopališča. Pred pokopališčem gremo desno, nato pa na bližnjem križišču levo na kolovozno pot . Sledi lahkotna hoja med polji in travniki, od koder se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, del Kamniško Savinjskih Alp in Karavank. Ko stopimo v gozd, nas pot pripelje do prijetnega počivališča, za katerim se pot spusti do potoka Peračica.

Pot nadaljujemo ob potoku, ki ga preko brvi večkrat tudi prečkamo, občasno pa se pot od potoka tudi nekoliko oddalji. Sledi nekaj razpotij, kjer sledimo oznakam za brezjansko Pot miru. Ta nas mimo Vovkove smreke in preko Ruthinega mostu hitro pripelje do slapu Peračica, v bližini katerega se nahaja vpisna skrinjica.

Za vpisno skrinjico se po stopnicah vzpnemo nad slap, nato pa preko brvi prečkamo še potok Peračica. Sledi še kratek, nekoliko bolj strm vzpon, deloma tudi po stopnicah, nato pa dosežemo makadamsko cesto, ki ji sledimo v desno (levo Dvorska vas). S ceste se kmalu na desno odcepi skrajšan del brezjanske Poti miru, ki se po krajšem spustu vrne na pot v smeri dostopa do slapu, mi pa po cesti z nekaj krajšimi vzponi in spusti sledimo do njenega konca. Ko se cesta konča, sledimo oznakam za naselje Peračica, nas pa pot nekaj časa vodi po kolovozu, ko pa se gozd konča, stopimo na makadamsko cesto, po njej pa do ene od hiš v naselju Peračica, kjer tudi dosežemo asfaltno cesto. Po nekaj sto metrih na desni strani ceste opazimo oboro z gojeno divjadjo. Na levi strani se nam prikazujejo okoliški vršaci, s Triglavom na čelu.

Cena izleta in rezervacije: POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KONTAKT

Obiščite nas

Pokličite nas

MORSKI IZLET

Datum odhoda: 20.6.2020

Zbirna mesta: Radovljica, Kranj, LjubljanaPiran.

Čas je kot nalašč primeren za obisk naše obale. Pot nas bo vodila v Pršutarno Ščuka na degustacijo njihovih dobrot, da si malo opomoremo po karantenskem času. Tam si bomo ogledali kraško dvorišče na katerem stoji 300Pršutarna ščuka let stara murva, ki ima posebno obliko – dežnik, tako bomo preskrbljeni tudi v primeru dežja. Murva ima pomembno vlogo pri gojenju sviloprejk na Krasu. Ogledali si bomo pršutarno, kjer pa bodo na svoj račun prišle naše brbončice. Razvajali jih bomo z različnimi vrstami pršuta in sira, okusili bomo tudi domač kruh na kraški način, vse skupaj bomo pa poplaknili s kapljico Terana ali naravnega domačega soka. Po okrepčilu nas bo pot vodila do obale. Tam si boste individualno ogledali naše najlepše obmorsko mesto Piran, uživali ob kopanju ali opravili kolesarsko turo po slovenski obali. Kolesa lahko vzamete s seboj ali si jih sposodite v Piranu. Za to poskrbimo mi po predhodnem dogovoru. Polni lepih vtisov in vitamina D se bomo domov odpravili proti večeru.
Cena: 40 €/osebo (vključuje: prevoz, degustacijo v pršutarni, parkirnine, organizacijo).
Prijave na: info@prevozimlakar.com  ali tel.: 040 299-390
Doplačila po želji: najem koles v Piranu (dogovor)
Call Now Button
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
https://www.facebook.com/Prevozi-Mlakar-112549329195645